Even voorstellen

Zo’n 8 jaar geleden is er een initiatief gekomen met als doel het ontwikkelen van een creatief bedrijfsverzamelgebouw in de Harderwijk. Hierbij is het oog gevallen op een mooi en historisch gebouw in Harderwijk, wat met dit initiatief behouden kon worden voor Harderwijk. Met zo’n  2.000 m2 vloeroppervlakte om gezamenlijk te kunnen ondernemen met een gedeelde passie: ‘creativiteit’! Een unieke kans.
Huidige initiatiefnemers Victor Schölvinck en Ernst Admiraal zijn sinds het begin betrokken bij dit project waarin door de jaren heen veel is gebeurd. Sinds dit jaar zijn de werkzaamheden op de locatie gestart om dit pand geschikt te maken voor deze bestemming. Tevens is de stichting California Creatieve Industrie dit jaar opgericht door de initiatiefnemers. Deze stichting bestaat uit een aantal vrijwillige ondernemers die zich inspannen om van dit project een succes te maken.
In verband met de vrijwilligheid van deze ondernemers die belangeloos hier een succes van willen maken zullen zij u niet altijd direct te woord kunnen staan zoals u van een ‘verhuurder’ mag verwachten. Zij doen hun uiterste best om iedereen  zo enthousiast mogelijk te maken voor dit concept en nodigen u dan ook van harte uit om op één van de informatie dagen te komen kijken op de Deventerweg.

 

De documentaire van California.

Als studieproject voor Deltion College Zwolle heeft Bart Christiaanse (student Opleiding AV Specialist) een korte documentaire gemaakt van de historie van ons California-gebouw. Met dank aan Lize Dirksen en mevrouw Nieuwenhuis.

Leuk om te zien hoe in dit gebouw al sinds 1946 onderdeel is van de industriële ontwikkeling van Harderwijk.

 

Back in Time

Dit vonden we nog op het internet. Zo ontzettend mooi. We hebben het gevonden op de website van Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe. Dit artikel heeft in de krant het Schilder’s nieuws-en advertentieblad gestaan van 20 mei 1965.

Bekijk hier het geheel.

California dreaming

Stadsdichter Harderwijk

Wietse Hummel

Op zo’n winterdag,de bladeren bruin
en de luchten grijs,gistte de natuur
met de lente in hetverschiet. Daar in
de kou van het voormalig ‘MOB complex’.

Het pand leek ten dode opgeschreven
nadat het garnizoen zich had terug-
getrokken. In de leegte van zinloosheid
ontkiemde een broedplaats tot kraamkamer.

De soep van California en het
rubber van Hevea zijn vergane
glorie in de start-ups van urbane
tijden, slechts gefermenteerd in beelden.

‘California dreaming’ als stap naar
het nieuwe avontuur. Ondernemers
die nu ‘de golden state’ betreden en
denkend aan toen, ‘On such a wintersday’.

Harderwijk, 15 september 2016

Stadsgedicht ter gelegenheid van de opening van het pand California Creatieve Industrie. Het gedicht is ook een knipoog naar de gelijknamige song van John Phillips, gezongen door The Mama’s & The Papa’s als ode aan de creatieve vrijheid van de staat California in de jaren ‘60 van de vorige eeuw.