even voorstellen

Zo’n 8 jaar geleden is er een initiatief gekomen met als doel het ontwikkelen van een creatief bedrijfsverzamelgebouw in de Harderwijk. Hierbij is het oog gevallen op een mooi en historisch gebouw in Harderwijk, wat met dit initiatief behouden kon worden voor Harderwijk. Met zo’n  2.000 m2 vloeroppervlakte om gezamenlijk te kunnen ondernemen met een gedeelde passie: ‘creativiteit’! Een unieke kans.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05

stichting

Initiatiefnemers Victor Schölvinck, Ernst Admiraal en Ronald Brands zijn sinds het begin betrokken bij dit project waarin door de jaren heen veel is gebeurd. Tevens is de stichting California Creatieve Industrie dit jaar opgericht door de initiatiefnemers. Deze stichting bestaat uit een aantal vrijwillige ondernemers die zich inspannen om van dit project een succes te maken.

vrijwilligers

In verband met de vrijwilligheid van deze ondernemers die belangeloos hier een succes van willen maken zullen zij u niet altijd direct te woord kunnen staan zoals u van een ‘verhuurder’ mag verwachten. Zij doen hun uiterste best om iedereen  zo enthousiast mogelijk te maken voor dit concept en nodigen u dan ook van harte uit om op één van de informatie dagen te komen kijken op de Deventerweg.

back in the days

Dit vonden we nog op het internet. Zo ontzettend mooi. We hebben het gevonden op de website van Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe. Dit artikel heeft in de krant het Schilder’s nieuws-en advertentieblad gestaan van 20 mei 1965.

Bekijk hier het geheel

documentaire

Als studieproject voor Deltion College Zwolle heeft Bart Christiaanse (student Opleiding AV Specialist) een korte documentaire gemaakt van de historie van ons California-gebouw. Met dank aan Lize Dirksen en mevrouw Nieuwenhuis.