even voorstellen

Een aantal jaar geleden is er een initiatief gekomen met als doel het ontwikkelen van een creatief bedrijfsverzamelgebouw in de Harderwijk. Hierbij is het oog gevallen op een mooi en historisch gebouw in Harderwijk, wat met dit initiatief behouden kon worden voor Harderwijk. Met zo’n  2.000 m2 vloeroppervlakte om gezamenlijk te kunnen ondernemen met een gedeelde passie: ‘creativiteit’! Een unieke kans.

  • 01
  • 02
  • 03
  • 04
  • 05

California

Initiatiefnemers Ernst Admiraal en Ronald Brands zijn sinds het begin betrokken bij dit project waarin door de jaren heen veel is gebeurd. Tevens is in het begin de stichting California Creatieve Industrie opgericht door de initiatiefnemers. Deze stichting bestaond uit een aantal vrijwillige ondernemers die zich inspannen om van dit project een succes te maken. Vanaf 2020 is het een Maatschap geworden.

back in the days

Dit vonden we nog op het internet. Zo ontzettend mooi. We hebben het gevonden op de website van Streekarchivariaat Noordwest-Veluwe. Dit artikel heeft in de krant het Schilder’s nieuws-en advertentieblad gestaan van 20 mei 1965.

Bekijk hier het geheel

documentaire

Als studieproject voor Deltion College Zwolle heeft Bart Christiaanse (student Opleiding AV Specialist) een korte documentaire gemaakt van de historie van ons California-gebouw. Met dank aan Lize Dirksen en mevrouw Nieuwenhuis.